mandag den 6. september 2010

Venstre: DONG skal købe dansk

Energigiganten DONG er kommet i modvind efter, at virksomheden har besluttet at importere træpiller fra Nordamerika og Østeuropa i stedet for at brænde dansk halm. Træpillerne kan i modsætning til halmen helt erstatte kul og giver derfor mindre CO2 udledning i overensstemmelse med de politiske klimamål.

Men det vil skade efterspørgslen på dansk halm og derfor er politikerne vrede. Britta Schall Holberg (V), medlem af Folketingets miljøudvalg, sætter tingene på plads i Berlingske Business (den trykte udgave, 6/9-10):

"Det er helt vanvittigt (..). Halm er en økonomisk ressource, der skaber både arbejdspladser og udvikling i landdistrikterne. Dong er et statsejet selskab, og netop derfor har de mulighed for at tænke langsigtet og samfundsøkonomisk".

Det er altid glædeligt at høre en borgerlig politiker tale varmt for, at statsligt styring af virksomhederne er bedst for samfundsøkonomien. Hvad med at lukke grænserne helt? Så kunne vi jo beholde alle jobs i Danmark! Slut med arbejdsløshed! Det er på tide, at planøkonomerne i Sovjetunionen og Østeuropa får genrejsning. Tak, Britta!

3 kommentarer:

  1. Jamen, lad os da endelig få endnu dyrere el fordi DONG skal tvinges til at købe halm OG CO2-aflad! Hvem og hvad er det lige DONG eksisterer for at forsyne? Forbrugere og virksomheder med energi? Eller landmænd med kølige kontanter? Tvinger man DONG til at købe halm, svarer det til (endnu) et subsidie til det danske landbrug. Dem er der vist rigeligt af i forvejen.

    SvarSlet
  2. Helt vanvittigt bliver det, når østeuropæerne sælger træpiller til os, så de i stedet kan lave sin egen energi af stærkt beskidt kulafbrænding.

    Måske skulle nogen hviske danske politikere i ørene, at dansk kulkraft er i verdensklasse hvad effektivitet angår.

    SvarSlet
  3. så se lige min blog om hvor rådden Dong er når de ikke lever op til statens minimums krav ang. fjernaflæst timemålinger og mit ultimatum til Dong er længere nede i bloggen , hvor jeg har pillet plomben af i afmagt over at jeg ingen værktøjer får til at nedsætte mit co2 forbrug ,og det er da en total fallit erklæring fra den siddende regering at Dong ikke kan leve op til det de siger inde på Christiansborg, når de ejer 78 % af Dong så lyder det så hult .

    http://dongenergy.blogspot.com/

    SvarSlet